no

Aktuelt
 

Personvernkommisjonen overleverte i dag sin rapport til regjeringen. I rapporten fremkommer det tydelig at kommisjonen er bekymret for markedskreftenes bruk av forbrukernes data, spesielt for de yngste. De foreslår 140 ulike tiltak. Blant annet en utredning av generelt forbud mot adferdsbasert markedsføring.

Europeisk politi har siden 2005 hatt adgang til deling av opplysninger som DNA og fingeravtrykk gjennom forordningen Prüm I. Nå har EU-kommisjonen i Prüm II foreslått en utvidelse av politiets adgang til å dele personopplysninger over landegrensene.

Personvernnytt

28.02.2022

Det har skjedd mye innen personvern i det siste. Her er en kort oppsummering av noen av sakene.

Datatilsynet har varslet overtredelsesgebyr til Stortinget etter datainnbruddet høsten 2020 på 2 millioner kroner. Bakgrunnen er manglende tekniske og organisatoriske tiltak for å oppnå et tilstrekkelig sikkerhetsnivå.

Algoritmer trenger bare 68 «likes» på Facebook for å anslå hudfarge, seksuell orientering og politisk tilhørighet. PST kan nå få mulighet til masseinnsamling av dine «likes» og opplysninger fra det åpne nett.

Med rekordgebyret på 65 millioner kroner mot LGBTQ-appen Grindr 13. desember i år tar datatilsynet av seg silkehanskene. Datatilsynet mener Grindr har brukt opplysningene til homofile, lesbiske og andre seksuelle minoriteter uten lovlig samtykke. På samme måte som Facebook og andre superlønnsomme selskaper tjener Grindr mye penger på å videreselge...

Ærede robot

07.09.2021

Robotenes inntog i domstolene innebærer heldigvis ikke at du møter på Arnold Schwarzenegger som Terminator, ikledd dommerkappe, skriver Thale C. G. Gjerdsbakk og Kristin H. Førde i Bull & Co.

En tjeneste levert av Bull & Co advokatfirma AS